Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moș Nicolae a venit în comuna Mereni din județul Constanța prin studenţii de la Facultatea de Medicină a Universităţii „Ovidius“

ro

08 Dec, 2014 12:01 2350 Marime text
Campania „Moş Nicolae la Mereni“ nu este o campanie umanitara clasică, pregatită cu câteva luni înainte, ci una fulger, nonconformista şi internaţională. Este un gest de profundă omenie din partea studenţilor străini de la Facultatea de Medicină a Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, secţia cu predare în limba engleză, de a-şi ajuta semenii în nevoie.

Ideea Campaniei umanitare „Moş Nicolae la Mereni“ s-a nascut pe 2 decembrie şi în 4 zile a devenit realitate. La propunerea Centrului pentru Resurse Civice, asociaţie în cadrul căreia funcţionează Centrul pentru Migranţi Constanţa, grupul studenţilor străini care studiază la secţia cu predare în limba engleză a Facultăşii de Medicinp din cadrul Universităţii „Ovidius” a îmbrăţişat propunerea de a deveni Moş Nicolae pentru copiii unor familii numeroase şi s-a organizat exemplar, într-un timp record.

Prin contribuţia studenţilor străini medicinişti s-au colectat 6.000 de lei, bani din care s-au cumpărat alimente de bază, pilote groase pentru pat şi detergent pentru cinci familii cu mulţi copii din comuna Mereni şi municipiul Constanţa. Pe lângă alimente, cei 27 de copii au primit fructe, dulciuri, caiete, haine donate de către studenţi, produse de igienă personală şi câte un brad mic de Crăciun.

„Organizez de patru ani de zile campanii de Crăciun, dar niciodata nu am întâlnit un grup de donatori atât de implicaţi, bine organizaţi şi operativi. Să mobilizezi sute de studenţi în doar 4 zile şi să colectezi 6.000 de lei mi se pare o performanţă remarcabilă. Nu au contat orele petrecute la cumpărături, frigul îndurat la sortarea produselor în faţa magazinului, ci am simţit tot timpul un spirit de bucurie adevărată din partea lor, bucurie alimentată de faptul că pot pot ajuta pe cineva. Sunt sigură că vor fi nişte medici cu suflet, care preţuiesc oamenii şi îi respectă. Le mulţumesc mult pentru gestul lor. Sunt un model demn de urmat”, a declarat Isabela Stefan-Iorga, consilier pe problemele migranţilor la Centrul pentru Resurse Civice Constanţa şi coordonator al campaniei.

Actiunea a avut, pe lângă scopul umanitar şi unul de integrare al migranţilor din județul Constanta în viaţa socială pentru a demonstra că nu contează ţara de provenienţă atunci când există umanitate şi ţeluri comune.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii