Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:51 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moş Crăciun îi taie mâinile soţiei sale, Crăciuneasa?

ro

13 Dec, 2015 08:44 1400 Marime text
 
Într-un caiet pentru clasa pregătitoare este prezentată o variantă terifiantă a legendei lui Moș Crăciun. În legenda prezentată în caietul după care învaţă elevi de 5-6 ani, Moş Crăciun o pedepseşte într-un mod crunt pe soţia sa pentru că i-a oferit adăpost Fecioarei Maria, atunci când ea căuta un loc unde să-l nască pe Iisus.

Potrivit legendei prezentată micuţilor, Crăciuneasa a ajutat-o, chiar dacă soţul ei era un om rău! Din această cauză, femeia este pedepsită de Moş Crăciun, care îi taie mâinile soţiei sale. Legenda inventată de “profesorii” care au pregătit caietul spune că Fecioara Maria i-a lipit mâinile la loc şi a vindecat-o.

Arina Damian şi Cristina Martin, autoarele acestei poveşti, spun că după întâmplare, Moş Crăciun a devenit primul creştin, după ce i-a cerut iertare lui Dumnezeu.

Scena violentă este cuprinsă în paginile caietului auxiliar „Comunicare în limba română pentru clasa pregătitoare. Semestrul I”. Potrivit descrierii, caietul este realizat în conformitate cu noua programă pentru clasa pregătitoare, avizată de Ministerul Educaţiei Naţionale prin ordinul nr. 3418/19.03.2013!!! Înspăimântător…
sursa foto: voceatransilvaniei

Ti-a placut articolul?

Comentarii