Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:58 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Monicăi Macovei i-a fost decernat, astăzi, premiul Fundației Giovanni Falcone

ro

17 Sep, 2015 14:32 1552 Marime text
Monicăi Macovei i-a fost decernat, astăzi, premiul Fundației Giovanni Falcone, destinat personalităților care luptă împotriva corupției. Premiul a fost înmânat de ambasadorul Italiei la Sofia.
 
„Un Guvern corupt creează o realitate strâmbă în țara pe care o conduce și vrea să ne facă sclavi umili și tăcuți. Un Guvern corupt este o haită de lupi care ne mănâncă de vii. Scăpăm numai dacă spunem într-un glas și fără să obosim: gata! Haideți să ieșim din sclavie. Și dacă votam pentru noi, și nu pentru politicienii corupți. Când plătim taxe unui Guvern corupt, nu o facem din patriotism, ci dintr-o obligație legală", a spus Monica Macovei la ceremonia de premiere.
 
„Primesc cu bucurie, dar și cu modestie acest pŕemiu și îl dedic judecătorilor, procurorilor și polițiștilor români care și-au asumat riscuri pentru aducerea în justiție și condamnarea corupților din clasa politica. Ei știu că «lașii mor în fiecare zi, dar curajoșii o singură dată». Acesta este și motto-ul Fundației Falcone. Lașii nu se pun cu sistemul corupt, pentru că le este frică, iar frica le omoară ființa înfiecare zi. O viață trăită în frică și lașitate este o viață pierdută pentru cel fricos, pierdută pentru țara lui și pentru omenire. Haideți să ne gândim numai la ce putem face pentru a schimba în bine lumea în care trăim", a mai spus Monica Macovei în discursul de mulțumire.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii