Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:32 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Monica Macovei Victor Ponta să dea și el examen ca alți avocați

ro

06 Sep, 2016 15:02 2000 Marime text
Europarlamentarul, Monica Macovei, s-a prezentat, azi, la Baroul București, pentru a fi audiată în legătură cu cererea sa, privind excluderea fostului premier, Victor Ponta, din avocatură.
 
„Eu doresc aplicarea legii, nu am treabă cu personajul Ponta. Victor Ponta a intrat cu scutire de examen în Baroul București, pentru că avea titlu de doctor. Titlul de doctor i-a fost retras de ministrul Educației, ca atare nu mai poate să rămână avocat. O soluție juridică, de exemplu, poate fi ca Baroul, în simetria actelor administrative, să-i retragă scutirea de examen, și atunci, automat, nu mai poate fi avocat, decât dacă dă examen. Să dea și el examen ca alți avocați", a declarat Monica Macovei, la intrare în sediul Baroului, citată de Agerpres.
 
Monica Macovei a cerut decanului Baroului București, printr-o solicitare scrisă, excluderea lui Victor Ponta din avocatură, invocând faptul că acesta a dobândit calitatea de avocat fără examen, ca titular al diplomei de „doctor în drept”, titlu care i-a fost retras, mai scrie sursa menționată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii