Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:02 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Monica Macovei îşi justifică votul pentru cotele obligatorii

ro

12 Sep, 2015 08:29 908 Marime text
 
Într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, Monica Macovei, europarlamentar, a anunțat că a votat pentru cotele obligatorii de refugiați pentru toate statele impuse de Uniunea Europeană. De asemenea, Macovei a spus şi de ce a votat aceste cote obligatorii.

"Am votat pentru cote obligatorii de refugiați pentru toate statele. Am intrat în Europa, asta înseamnă că avem și obligații, și drepturi.
România va primi bani. Între 2014-2016, există prevăzut 1 miliard de euro pentru țările care iau refugiați, tocmai pentru a nu fi ceva împovărător, mai ales că este criză economică încă în multe țări. Deci, vom crea și locuri de muncă.

Vorbim de refugiați politici, de cei care fug din calea războaielor, a persecuțiilor și a morții. Ei vor sta in tabere de refugiați, nu vor fi liberi să circule. Și acolo trebuie să se facă trierea: între refugiații economici, între refugiații politici și între acei agenți care vin din Statul Islamic cu intenția să comită acte teroriste.Trebuie sa fim realiști: vor fi și astfel de persoane infiltrate între refugiați. Serviciile de informații din toată Europa să-și facă treaba.

Suntem o țară de 18-20 de milioane de oameni. 6.300 de refugiați reprezintă o problemă? Este rușinos, e dezonorant pentru noi să spunem că nu suntem capabili să-i primim, în condițiile în care primim și bani pentru asta.

Cotele se vor stabili exact de către Consiliul European, adică de statele membre, pe 14 septembrie. Sper să ia o decizie comună, pentru că sunt și alte țări care se opun, o decizie comună pentru a împărți acești refugiați, pentru a fi un efort comun, solidar al statelor.
În Rezoluția votată de Parlamentul European mai este un lucru important – intenția Uniunii Europene este ca mulți dintre ei – după ce are grijă de ei, sunt duși la doctor dacă au nevoie – să fie realocați în state (state arabe dacă vin din zona aceea), în care viața nu le este pusă în pericol.

Un principiul la care eu țin foarte mult: cine vine să stea în Europa trebuie să respecte regulile europene. E firesc: noi îți protejăm viața, te primim cu drag, dar respectă-ne regulile!", a scris Monica Macovei pe Facebook.

Ti-a placut articolul?

Comentarii