Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Monica Macovei, în plenul PE „Îi cer lui Putin să-şi retragă trupele din Ucraina“

ro

22 Jan, 2015 13:22 1271 Marime text
Europarlamentarul român Monica Macovei a vorbit în plenul Parlamentului European despre criza din Ucraina. Fosta candidată la alegerile prezidențiale din România din toamna anului trecut le-a cerut rușilor să-și retragă de urgență trupele de la graniță, informează România TV.

„De la începutul agresiunii Federației Ruse în estul Ucrainei peste 4.000 de persoane au fost omorâte și peste 9.000 de persoane au fost rănite. Numai de la data semnării acordului de încetare a focului de la Minsk, din 2014, peste 1.000 de persoane au fost rănite. Același raport ONU menționează că 600.000 de persoane s-au mutat din Ucraina și alte 600.000 au fost forțate să părăsească țara, ca refugiați", a declarat Monica Macovei.

„Astăzi, în fiecare zi, peste 1.200 de persoane fug din Ucraina. Practic, cei care rămân se luptă pentru medicamente și mâncare; separatiștii au ocupat spitalele și bolnavii nu mai pot să fie îngrijiți și așa mai departe", a adăugat europarlamentara.

„Cer și cerem cu toții trupelor Federației Ruse să înceteze orice agresiune, să se retragă de la granița cu Ucraina pentru a lăsa loc trupelor OSCE de-a lungul graniței. Haideți să fim uniți, fermi și puternici, să vorbim pe aceeași voce și să arătăm Federației Ruse că democrația a învins și comunismul a pierdut", a declarat Macovei în plenul Parlamentului European.


Sursa: România TV
Sursa foto: ancheteonline.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii