Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:43 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Monica Iacob Ridzi, premiată în închisoare

ro

11 Jun, 2015 20:48 1986 Marime text
 
Monica Iacob Ridzi, încarcerată la Spitalul Penitenciar Jilava, a obținut, astăzi, premiul al doilea la concursul „Poezie de pușcărie", la secțiunea „Poezie femei”. 

Scriitorul Dan Mircea Cipariu și președintele juriului a scris pe Facebook că Monica Ridzi a purtat proteze la decernarea premiilor și a subliniat că președintele Klaus Iohannis ar trebui să o grațieze, informează romanialibera.ro. 

„Astăzi am prezidat pentru a șaptea oară consecutiv Concursul Național «Poezie de pușcărie» organizat de Administrația Națională a Penitenciarelor. M-a impresionat teribil Monica Iacob Ridzi (premiul doi, la poezie), cu proteze la picioare și o privire care cutreiera parcă o altă lume. Sper ca președintele Iohannis să răspundă favorabil cererii ei de grațiere. Umanitatea e tot ceea ce pare că ne-a mai rămas...", a scris Cipariu pe Facebook.

Soțul Monicăi Iacob Ridzi, primarul din Petroșani Tiberiu Iacob Ridzi, a declarat că soția lui a câștigat locul al doilea cu o poezie intitulată „Poezie despre viaţă", în care „exprimă în cuvinte exact ce simte şi ce trăieşte".

El a mai spus că Monica Iacob Ridzi poartă două orteze la genunchi întrucât altfel nu poate merge.

„Soţia mea poartă două orteze la genunchi, fără ele nu prea poate să meargă. Din câte am înţeles, ar putea fi o afecţiune colaterală bolii pe care o are. Din câte ştiu, soţia mea are probleme şi cu oasele, iar în urmă cu câţiva ani a suferit o fractură de platou tibial. Soţia mea mi-a spus că are dureri mari şi nu le dă jos ca să poată să meargă", a declarat Tiberiu Iacob-Ridzi.



Sursa: romanialibera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii