Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Monica Iacob Ridzi i-ar putea cere graţierea preşedintelui Klaus Iohannis

ro

05 Mar, 2015 13:05 1031 Marime text
Soţul Monicăi Iacob Ridzi, Tiberiu Iacob Ridzi, a declarat, astăzi, la România TV, că ia în calcul varianta să ceară graţierea preşedintelui Klaus Iohannis. Primarul Petroşaniului a adăugat că va vorbi despre acest subiect cu Monica Iacob Ridzi, când o va vizita sâmbătă la închisoare. Totodată, Tiberiu Iacob Ridzi a menţionat că va vorbi şi cu avocaţii pe această temă.

„Eu voi discuta cu ea acest subiect sâmbătă pentru că sunt programat la vizita. Voi face tot ce este legal posibil în ceea ce priveşte această situaţie", a precizat Tiberiu Iacob Ridzi, la România TV.

Întrebat ce i-ar spune preşedintelui Klaus Iohannis dacă s-ar întâlni cu acesta, Tiberiu Iacob Ridzi a spus: „Într-o asemenea eventualitate, as dori să îi expun câteva dintre lucrurile pe care eu le spun şi public în ceea ce s-a întâmplat în acest caz. Dar probabil că sunt puţine şanse să am o astfel de ocazie“.

Cu privire la starea de sănătate a Monicăi Iacob Ridzi, edilul a declarat că soţia sa se simte rău în continuare şi că este „epuizată fizic şi psihic".

În plus, în opinia lui Tiberiu Iacob Ridzi a vorbit şi despre condiţiile proaste din arestul soţiei sale:  „Mie mi-a spus că în celulă este foarte frig, 15-16 grade Celsius şi că se încălzeşte cu sticle la fierbătorul de cafea."

Potrivit Legii nr. 5462002, graţierea individuală se acordă „la cerere sau din oficiu, numai după rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare".

Cererea de graţiere individuală poate fi făcuta de  persoana condamnată, apărătorul ori reprezentantul legal al acesteia ori de  soţul persoanei condamnate, ascendenţii, descendenţii, fraţii, surorile ori copiii acestora, precum şi de aceleaşi rude ale soţului persoanei condamnate.

Cererea de graţiere individuală se contrasemnează de primul-ministru.


Sursa: România TV

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii