Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:21 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modificări ISU Şefii inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă vor trebui să lucreze lângă prefect

ro

23 Dec, 2014 14:09 1091 Marime text
Şefii inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă vor trebui să lucreze aproape de prefectul judeţului, prefect care nu întotdeauna are anumite abilităţi sau calităţi profesionale în ceea ce înseamnă managementul sistemului situaţiilor de urgenţă, a anunţat ministrul Rovana Plumb, după şedinţa de guvern.

Pe agenda de astăzi a şedinţei de guvern a figurat o ordonanţă de urgenţă care modifică sistemul de intervenţii în situaţii de urgenţă. „S-a considerat că este nevoie de o responsabilizare mai mare a şefilor inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, fapt pentru care s-a înţeles că, prin această responsabilizare, trebuie să lucreze aproape de prefecţii judeţului, care nu întotdeauna, ca şi prefect, are anumite abilităţi sau calităţi profesionale în ceea ce înseamnă managementul sistemului situaţiilor de urgenţă“, a spus ministrul Muncii, Rovana Plumb, la finalul şedinţei de marţi a Guvernului.

Ea a precizat că urmează ca şi procedura auditului extern la Departamentul de Intervenţii în Situaţii de Urgenţă să fie îndeplinită. Sistemul de intervenţii în situaţii de urgenţă va fi modificat prin ordonanţă de urgenţă, pentru o mai mare eficienţă şi utilizare a resurselor puse la dispoziţia Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat, înaintea şedinţei, premierul Victor Ponta, după prăbuşirea elicopterului SMURD în lacul Siutghiol.

„Astăzi, avem deja o ordonanţă de urgenţă privind noi modificări în sistemul de intervenţii în situaţii de urgenţă, în aşa fel încât să învăţăm din lecţiile pe care le primim, cum să facem mai multă eficienţă, cum să facem mai mult în sensul de folosire a resurselor pe care le-am pus la dispoziţia Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă“, a spus Ponta miniştrilor, în şedinţa de guvern, scrie Mediafax.


Sursa: Mediafax
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii