Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:38 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modificare în statutul USR. Preşedintele partidului, ales de toţi membrii

ro

09 Jun, 2019 10:50 938 Marime text
Comitetul Politic al Uniunii Salvaţi România a dezbătut si aprobat o serie de modificări la Statutul USR, care vor fi supuse aprobării Congresului. Principala modificare priveste modul de alegere a presedintelui USR, în sensul ca acesta să fie ales de toţi membrii partidului, prin vot egal, direct, secret si liber exprimat. Amendamentul agreat de Comitetul Politic al USR, reunit ieri la Brăila, a fost propus de presedintele USR, Dan Barna.
Dacă modificarea Statutului va fi agreată şi de Congresul USR din 13 iulie, presedintele USR va fi ales prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat al membrilor USR pentru un mandat de maximum 4 ani. Cu alte cuvinte, un om va însemna un vot „pro” sau „contra”.
În prezent, presedintele USR este ales printr-un vot ponderat, adică este luată în calcul și performanţa filialei din care votantul face parte, se arată într-un comunicat al USR.
Alte modificări aprobate de Comitetul Politic al USR vizează validarea candidaţilor locali, drepturile şi obligaţiile membrilor, formarea filialelor rurale şi selectarea delegaţilor la congres.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii