Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:49 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moaştele Sfântului Apostol Iacob – Ruda Domnului vor ajunge la Peştera Sfântului Andrei

ro

29 Nov, 2012 08:28 3635 Marime text

Ieri dimineaţă, au fost aduse la Constanţa, din Grecia, moaştele Sfântului Apostol Iacob, ruda Domnului. Delegaţia greacă condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Iacob, Mitropolit de Mytilini, a fost întâmpinată, în Piața Ovidiu, de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și de Înaltpreasfințitul Părinte Hrisostom, Mitropolit de Kyrenia - Cipru. Cinstitele odoare au fost purtate în procesiune până la Catedrala arhiepiscopală, unde au fost așezate spre închinare.

În această seară, moaștele vor fi duse la Peștera Sfântului Apostol Andrei, după cum ne informează TRINITAS TV.

ÎPS Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a evidenţiat importanţa acestui moment: „Este o bucurie neaşteptată să întâmpinăm anul acesta moaştele unui frate în apostolie a Sfântului Apostol Andrei, pe Sfântul Apostol Iacov”. 

Sfântul Apostol Iacob sau „Iacob cel Mic” a fost unul dintre cei patru fra
ți cunoscuți sub numele de „rudele Domnului”, alături de Iosif, Simon şi Iuda. Potrivit tradiției, Apostolul Iacob a fost primul episcop al Ierusalimului, fiind și autorul uneia dintre cărțile Noului Testament, epistolă care îi poartă numele. A primit moarte martirică în anul 62, iar Biserica Ortodoxă îl pomenește în ziua de 23 octombrie.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii