Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mitul Contelui Dracula, intr-un film de Quentin Tarantino

ro

26 May, 2010 16:07 1375 Marime text

Regizorul Quentin Tarantino pregăteşte o peliculă bazată pe mitul Contelui Dracula pe care intenţionează să o filmeze nu în România, ci în Austria, unde va merge curând pentru a căuta locaţii.

Tarantino ar urma să petreacă patru zile în Austria, pentru a vizita castelele din regiunea Kreuzenstein. Aceste castele au făcut parte din decorul filmului "Season of the Witch", în care protagonişti au fost Nicolas Cage şi Ron Perlman, care va fi lansat anul acesta.Zona este una muntoasă, abruptă, cu numeroase castele şi peisaje tenebroase.

Două alte pelicule despre Dracula sunt pregătite la Hollywood, una regizată de Alex Proyas (numită "Dracula: Year One"), produsă de Universal, şi o alta produsă de Brad Pitt ("Vlad"), care va fi realizată de casa de producţie Summit Entertainment, în regia lui Anthony Mandler.

Până în prezent, legenda lui Dracula a inspirat peste 100 de filme. Cele mai populare dintre acestea sunt pelicula din 1931, cu Bela Lugosi în rolul principal, şi cea realizată în 1992 de Francis Ford Coppola, în care a jucat Gary Oldman. Majoritatea scenariilor au avut ca punct de plecare romanul "Dracula", scris de irlandezul Bram Stoker.

Sursa: romanialibera.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii