Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Misiune internaţională de evaluare la Nuclearelectrica SA

ro

20 Jan, 2016 12:28 1696 Marime text
SN Nuclearelectrica SA anunţă că, în perioada 2-20 noiembrie 2015, a găzduit o misiune internaţională de evaluare a World Association of Nuclear Operators (WANO). Evaluarea, realizată la solicitarea SN Nuclearelectrica SA de către o echipă internaţională de experţi în domeniul nuclear, a relevat un nivel înalt de securitate nucleară la CNE Cernavodă.
 
„Securitatea nucleară este prioritatea absolută a CNE Cernavodă, iar activităţile noastre zilnice sunt realizate cu respectarea celor mai înalte standarde de securitate nucleară corelate cu o cultură solidă de securitate nucleară, programe eficiente de control şi mentenanţă, programe de investiţii adaptate nevoilor centralei pentru a dezvoltă şi menţine nivelul de securitate nucleară, programe de pregătire a personalului şi un personal înalt specializat atât în zona de operare, cât şi în sectoarele conexe şi de suport. Suntem mândri să avem domenii de activitate unde nivelul de securitate nucleară este calificat că excelent de către experţi internaţionali în domeniul nuclear”, a declarat Ionel Bucur, director.
 
Zone de activitate ale centralei au fost evaluate că fiind printre cele mai bune la nivel global pe baza standardelor de evaluare la nivel de industrie nucleară internaţională. Menţinerea unui nivel înalt de securitate nucleară subliniază capacitatea companiei de a obţine rezultate constante în operare care plasează România pe locul 1 la nivel global pe baza coeficientului de utilizare a puterii instalate de la punerea în funcţiune a celor două unităţi nucleare de la CNE Cernavodă. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii