Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:03 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Misiune aero-medicală pentru stabilirea punctelor de intervenţie cu elicopterul în judeţul Constanţa

ro

24 Apr, 2013 13:11 1889 Marime text

În perioada 24-26 aprilie a.c., Inspectoratul General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne execută o serie de misiuni de cercetare aeriană pe raza judeţelor Constanţa şi Tulcea, în perspectiva operaţionalizării Punctului de Operare Aeromedicală Constanţa (SMURD Constanţa). Misiunile sunt coordonate de către inspectorul general al I.G.Av. general de brigadă Dorel Grădinaru.

Cu acest prilej, inspectorul general al I.G.Av. va avea discuții cu autoritățile locale în vederea identificării locurilor adecvate pentru aterizarea elicopterelor SMURD, precum și pentru a stabili modalitățile și situațiile în care se poate solicita acest tip de ajutor.

Activitatea P.O.A. Constanţa se va desfăşura în principal pe raza celor două judeţe menţionate şi are drept obiectiv salvarea pacienţilor aflaţi în stare critică, care necesită o intervenţie rapidă şi de înaltă competenţă.

Punctul de Operare Aeromedicală Constanţa se va alătura astfel celorlalte Puncte aflate în Bucureşti, Iaşi, Tg. Mureş, Arad şi Craiova. În perspectivă, în vederea acoperirii în totalitate a teritoriului naţional şi a scurtării timpului de intervenţie, se are în vedere deschiderea unor noi puncte aeromedicale, la Galaţi şi Zalău.

SMURD foloseşte pentru misiunile de salvare aero-medicale elicopterul uşor multifuncţional Eurocopter EC 135 T2+, aflat in dotarea Inspectoratului General de Aviaţie din Ministerul Afacerilor Interne.


 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii