Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:49 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mişcarea Populară Constanţa „Prefectul nu preţuieşte simbolurile naţionale”

ro

25 Jun, 2013 15:50 2111 Marime text

„Fundaţia Mişcarea Populară - Filiala Constanţa atrage atenţia asupra stării deplorabile în care se află, la momentul actual, drapelul naţional de pe sediul Instituţiei Prefectului Judeţul Constanţa. Mişcarea Populară consideră că acest fapt este inadmisibil, cu atât mai mult cu cât, mâine, 26 iunie, românii celebrează Ziua Drapelului Naţional”, anunţă Mişcarea Populară Constanţa, prin intermediul unui comunicat de presă. 
Fundaţia a ataşat comunicatului nişte fotografii ce „evidenţiază starea jalnică a drapelului naţional arborat pe sediul prefecturii”. „Deşi, conform Legii nr. 96 din 20 mai 1998, privind proclamarea Zilei Drapelului Naţional, această zi trebuie marcată de către autoritățile publice şi de celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei etc., iată că Instituţia Prefectului Judeţul Constanţa întâmpină acest eveniment într-un mod cu totul nepotrivit”, mai menţionează filiala constănţeană a fundaţiei.
Nu în ultimul rând, Mişcarea Populară „preţuieşte drapelul ca pe unul dintre cele mai importante simboluri naţionale, ca pe o expresie a identităţii naţionale. Tocmai de aceea fundaţia consideră atitudinea autorităţilor constănţene ca fiind jignitoare. Mişcarea Populară solicită public autorităţilor competente remedierea rapidă a acestei situaţii ruşinoase şi promovarea corespunzătoare a simbolurilor naţionale”, se mai arată în comunicatul Mişcării Populare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii