Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mireille Mathieu sărbătorește 50 de ani de carieră (video)

ro

26 Oct, 2014 21:47 1762 Marime text
În cei 50 de ani de carieră pe care Mireille Mathieu îi sărbătorește în aceste zile la Paris ea a înregistrat peste 1.200 de melodii, unele dintre acestea fiind traduse în 11 limbi, se spune într-un articol publicat duminică de ziarul Le Figaro, preluat de Agerpres.
 
Un celebru spectacol pentru tinere talente din 1965 a dezvăluit talentul său, însă ea câștigase deja din 1964 un concurs de canto organizat la Avignon, iar de atunci povestea de dragoste dintre Mireille Mathieu și publicul său nu s-a oprit niciodată, scrie ziarul francez. Pentru a celebra aniversarea celor 50 de ani de carieră scenică ea a ales un loc legendar: Teatrul Olympia din Paris.
 
Primele trei recitaluri aniversare au avut loc pe 24 și 25 octombrie, ultimul urmând să se desfășoare duminică, 26 octombrie. Ca și modelul său Edith Piaf, ea a purtat pentru acest recital o rochie neagra. Designerul Stephane Rolland a împodobit pur și simplu rochia neagră cu dantelă. La fiecare melodie publicul s-a ridicat în picioare pentru a aclama, relatează Le Figaro.
 
O orchestră formată din zece muzicieni și trei cântăreți au acompaniat-o. Ea a oferit fanilor cele mai mari succese ale sale "Paris en colere", "Une Histoire d'amour", "Acropolis Adieu", "Mille Colombes".
 
Ca un omagiu adus modelului său Edith Piaf, ea a oferit publicului o spendidă reinterpretare a imnului dragostei "Non, je ne regrette rien". Publicul a putut să remarce că Mireille Mathieu a continuat să-și reînnoiască repertoriul. De exemplu, "Ce n'est rien" este mai mult un cântec rock, dar nu a stricat cu nimic echilibrul repertoriului său de la acest spectacol aniversar, remarcă Le Figaro.
 
Cea mai mare dintre cei paisprezece frați ai săi, Mireille Mathieu și-a invitat numeroasa familie la spectacol. Un moment emoționant a fost acela în care mama sa Marcelle, în vârstă de 92 ani, a urcat pe scenă pentru a tăia tortul aniversar împreună cu fiica sa.
 
Mireille Mathieu nu a mai întreprins un turneu francez din anul 2005. Cu ocazia aniversării, după spectacolele de la Olympia, ea va susține zece concerte în Franța, iar apoi va pleca într-un un nou turneu internațional, mai scrie Le Figaro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii