Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircistul Ioan Ignat a obţinut aur la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene

ro

25 Mar, 2013 08:53 1580 Marime text
Elevii români participanţi la a XI-a ediţie a Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO), competiţie cu caracter interdisciplinar pe echipe, au obţinut o medalie de aur şi o medalie de argint.

Cei trei medaliaţi cu aur sunt Ioan Ignat (Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" din Constanţa), Dan Mircea Mirea (Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti" din Craiova) şi Dumitru Călugăru (Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu" din Târgu Jiu). Ruxandra Tesloianu, Diana Ioana Constantin şi Camelia Diaconu, toate trei eleve la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă" din Iaşi), au intrat în posesia medaliilor de argint.

Ediţia curentă a Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene s-a desfăşurat în Luxemburg, în perioada 17-24 martie 2013, şi a reunit 44 de echipe din 25 de state membre ale Uniunii Europene. Conform regulamentului, o ţară poate înscrie două echipe formate din câte trei elevi care susţin două probe practice la trei discipline - biologie, chimie şi fizică (punctele de la fiecare experiment cumulându-se pentru echipă).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii