Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Geoana Dupa sase decembrie vom putea instala un guvern competent

ro

29 Nov, 2009 14:09 939 Marime text

Preşedintele PSD Mircea Geoană, candidatul social-democrat la Preşedinţia României, a semnat sâmbătă, 28 noiembrie, un acord de susţinere în alegerile prezidenţiale, cu liderul minorităţilor naţionale din Parlament, altele decât cea maghiară, Varujan Pambuccian, care s-a alăturat proiectului comun PSD-PNL pentru un guvern condus de Klaus Iohannis.

AGERPRES notează că Mircea Geoană a subliniat că semnarea acestui acord, după ce şi PNL a semnat cu PSD un acord de susţinere, constituie încă un pas către asigurarea stabilităţii şi normalităţii în România. Preşedintele PSD a evidenţiat că acest demers este încă un pas pentru realizarea proiectului său politic, 'O Singură Românie', în care, indiferent de etnie, de preferinţe etnice sau religioase, românii să trăiască decent, cu respect şi încredere în patria lor.

Candidatul Alianţei PSD+PC la Preşedinţie a arătat că semnarea acordului cu PNL şi cu minorităţile naţionale, confirmă faptul că după şase decembrie se va putea instala un guvern condus de Klaus Iohannis, un guvern competent care să aibă la bază principiile bunei guvernări.

'Astăzi suntem în faţa unui moment care duce normalitatea mai aproape de noi şi lasă orice fel de dezbatere periferică din campanie pe planul doi. Este un gest de normalitate, un gest de respect, un gest de democraţie de tip european', a subliniat preşedintele PSD, citat de AGERPRES.

Mircea Geoană a explicat că acordul semnat arată rolul diversităţii şi coerenţei într-o societate modernă şi confirmă faptul că, adunând împreună forţele pozitive ale societăţii, putem depăşi momentele dificile pe care le avem de străbătut, lupta pentru ieşirea din criză, lupta pentru democraţie şi pentru respect faţă de cei diferiţi de noi. După semnarea acordului de susţinere a preşedintelui Mircea Geoană în turul doi al alegerilor prezidenţiale, Varujan Pambuccian a subliniat maniera în care liderul PSD a reuşit să coaguleze formaţiuni politice extrem de diverse.

'Este un semn de construcţie şi eu personal sunt întotdeauna atras de oameni care construiesc. Cred că acest gest de construcţie va da roade, cred că prezenţa lui Klaus Iohannis într-un moment dificil în fruntea unui guvern ne poate da încredere în şansele noastre reale de a suporta mai uşor anii care urmează, iar acest lucru nu se poate face decât coagulând toate forţele în jurul unui crez, al dorinţei de a trăi mai bine', a afirmat Varujan Pambuccian.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii