Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:23 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Geoană „Congresul PSD este o farsă și o fraudă făcută cu anticipație şi premeditare"

ro

06 Oct, 2015 16:44 765 Marime text
Fostul ministru de Externe, Mircea Geoană, a declarat, în cadrul unui interviu acordat DW, că "un nou Guvern, care să lucreze coerent și complementar cu președintele României, reprezintă o necesitate politică absolută", dat fiind actualul context "intern și internațional convulsiv și în plină reașezare". Pe de altă parte, referindu-se și la criza refugiaților, Geoană a subliniat faptul că "impunerea cotelor obligatorii a fost un exces de putere al marilor state UE", iar "pentru a evita o situație de singularizare, ar fi trebuit poate să avem o coordonare de poziții mai strânsă cu Polonia, care a anticipat mai bine evoluția dezbaterii", informează cotidianul.ro.
 
"Probleme penale ale domnului Ponta nu trebuie să continue să umbrească importanța strategică excepțională a României și șansa istorică de transformare a acesteia în dividende economice, politice și militare. Un nou Guvern, care să lucreze coerent și complementar cu Președintele României, reprezintă o necesitate politică absolută", a mai spus Geoană.

În viziunea sa, "congresul PSD este o farsă și o fraudă făcută cu anticipație și premeditare". "La laburiști (laburiștii britanici, n. red.), unde liderul partidului se alege prin votul membrilor și simpatizanților, campania internă s-a derulat pe durata a patru luni, fără un președinte „interimar” care să fure startul, să intimideze sau să-și elimine contracandidații din partid. Un congres cu un singur candidat, și acela condamnat pentru furtul de voturi, este încă o dovadă a lipsei de soluții și curaj cu care se confruntă PSD. Este și o invitație pentru a porni un proiect politic de stânga nou, bazat pe criterii de integritate, profesionalism și patriotism, așa cum încercăm să facem la PSRO și unde sunt convins că mulți foști și viitori colegi din alte zone politice și profesionale ne vom întâlni și vom construi împreună", a adăugat Geoană.

Sursa foto: jurnalul.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii