Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Dușa îi linişteşte pe tineri “Nu a vorbit nimeni niciodată despre recrutare”

ro

27 Feb, 2015 23:09 1136 Marime text
Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a declarat vineri, că tinerii pot "să stea liniștiți", pentru că în această perioadă nu se fac recrutări sau încorporări, pe fondul conflictului din Ucraina.

"Vedeți dumneavoastră, orice a fost normal până acum devine anormal. Nu a vorbit nimeni niciodată despre recrutare sau chemare la oaste a rezerviștilor și a tinerilor. Acest lucru este posibil, în condițiile legii, numai atunci când se declară stare de război, și declararea de război sau a stării de mobilizare se face prin hotărârea Parlamentului", a spus Mircea Dușa, potrivit Agerpres.

Ministrul a explicat că activitățile desfășurate în prezent de către centrele militare sunt "de rutină, curente" și vizează clarificarea datelor rezerviștilor legate de domiciliu, mutarea dintr-o unitate militară în alta sau încadrarea pe o altă funcție.

Ministrul a adăugat că, potrivit legii, fiecare cetățean român are datoria sacră de a-și apăra țara și că este nevoie de un cadru legislativ care să clarifice modul în care se face pregătirea populației pentru apărare, în cazul unui conflict armat, având în vedere că stagiul militar nu mai este obligatoriu începând cu 1 ianuarie 2007.

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a participat, vineri, la ceremonia de aniversare a Batalionului 812 Infanterie "Bistrița", cunoscut și sub numele de "Șoimii Carpaților", și a Batalionului 817 Artilerie "Petru Rareș" din Prundu Bârgăului, care împlinesc 20 de ani de activitate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii