Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Băsescu își dorește să părăsească cât mai repede arestul

ro

02 Jul, 2014 12:40 1078 Marime text
Fratele președintelui Traian Băsescu își dorește să părăsească cât mai repede arestul.

Mircea Băsescu refuză mâncarea din arestul Poliției Capitalei, transmite România Tv, rezumându-se la pachetele primite de acasă și la produsele comercializate de magazinul din incinta arestului. Fratele șefului statului are dreptul să vorbească zilnic la telefon timp de 20 de minute și de fiecare dată când a fost auzit vorbind la telefon acesta fie discuta cu avocatul sau cu apropiații despre dorința de a fi eliberat din arest.

Fratele președintelui este închis într-o celulă cu o suprafață mai mare, pe care o împarte cu șeful de post din Arad, cu Mădălin Dumitru și cu un cetățean străin, transmite România Tv.

Curtea de Apel București a respins în data de 27 iunie cererea lui Mircea Băsescu de a părăsi arestul.

Mircea Băsescu se află în arest preventiv de 30 de zile din data de 20 iunie.

Pe toată durata anchetei fratele președintelui și-a susținut nevinovăția.

La această dată, Mircea Băsescu mai pot formula cereri privind eliberarea sa condiționată sau pentru înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Amintim că fratele președintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 – 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluție favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel (Bercea Mondial) era judecat pentru tentativă de omor, întrucât și-a înjunghiat un nepot.

Totodată, în urma unei plângeri formulate de Mircea Băsescu, mai mulţi membri ai familiei Anghel sunt trimişi în judecată pentru că l-ar fi şantajat pe fratele președintelui. Aceștia sunt cercetaţi pentru că i-ar fi solicitat lui Mircea Băsescu suma de 280.000 de euro, ameninţând că în cazul în care nu vor intra în posesia banilor, vor dezvălui informaţii compromităţoare despre acesta şi familia sa, afirmând că dețin mai multe înregistrări audio-video pe care le-au depus la DNA, făcând și publice o parte dintre acestea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii