Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:54 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Băsescu, audiat astăzi în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă

ro

24 Apr, 2015 09:38 1849 Marime text
Mircea Băsescu va fi audiat astăzi în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă. 

În faţa magistraţilor va ajunge astăzi şi Izaura Anghel, fiica lui Bercea Mondial, care va fi audiată ca martor în dosar. Fratele ei, Grincă Anghel, şi Doina Băsescu, soţia lui Mircea Băsescu ar putea fi şi ei audiaţi de magistraţi, relatează antena3.ro.  
 
În acest dosar, Mircea Băsescu a fost reţinut de DNA în luna iunie a anului trecut după ce ar fi primit 250.000 de euro de la familia lui Bercea Mondial pentru a-l scăpa pe Sandu Anghel de închisoare. 

Pe 26 noiembrie, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Mircea Băsescu, aflat în arest preventiv din 20 iunie, să fie judecat în arest la domiciliu, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul lui Marian Căpăţână, judecat în acelaşi dosar.
 
Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.
 
Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.


Sursa: antena3.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii