Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:50 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minoră omorâtă de gripa porcină

ro

13 Mar, 2013 19:23 1814 Marime text
O fetiţă de 7 ani din judeţul Tulcea a murit de gripă porcină , în Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa , virusul A H1 N1 fiind confirmat astăzi de institutul Cantacuzino.

Directorul medical al spitalului constănţean, Cătălin Grasa a declarat” fetiţa a fost adusă luni dimineaţă de la Tulcea , în stare foarte gravă  şi în ciuda intervenţiei dedicate a medicilor, a decedat în aceeaşi seară la ora 19,30.  A fost adusă prea târziu la Constanţa.  Micuţa pacientă suferea de afecţiuni medicale preexistente, malformaţie cardiacă cianogenă ,operată la vârsta de un an, encefalopatie cronică infantilă cu note de autism la care s-a audăgat  o bronhopneumonie dar şi o formă de insuficienţă hepatică acută , plus viroza de care era suspectată. Astăzi  în jurul orei 15,00 a  venit şi confirmarea de virus gripal tip A, subtip H1”.

Şeful DSP Constanţa, Constantin Dina spune că „Laboratorul naţional de referinţă infecţii gripale a mai identificat astăzi un caz pozitiv de gripă porcină la un bărbat de 56 ani din Constanţa, internat în spital”.  La ora aceasta în judeţul Constanţa  sunt inregistrate 26 de suspiciuni de gripă porcină cu 25 cazuri internate. Numărul cazurilor de pneumonie a ajuns la 1081 din care 214, internate iar 57 pacienţi din cei  2960 cu  infecţii acute respiratorii sunt  în spital.  

Sursa AICI
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii