Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:08 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Vlad Voiculescu – „Domnul Dragnea fie minte, fie nu pricepe”

ro

19 Sep, 2016 23:55 1773 Marime text
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, spune că Liviu Dragnea „fie minte, fie nu pricepe” amânarea de către Guvern a unei măsuri ce ar micșora prețul medicamentelor.

„Minciunile emise astăzi în Parlament de liderul unui important partid politic sunt tare gogonate. Iată de ce: 1. Nici pomeneală ca românii să plătească în prezent prețuri mai mari la medicamente. Domnul Dragnea fie minte, fie nu pricepe. Orice pacient poate alege în continuare între mai multe variante ale aceluiași medicament. Ca să folosesc o comparație ușor de înțeles: mergem la piață să cumpărăm mere. Prima tarabă, cea de lângă intrare, le vinde cu 8 lei pentru că are cea mai bine poziționată tarabă. A doua tarabă, mai la mijloc, le dă cu 5 lei. Iar ultima tarabă le vinde cu 4 lei. Merele sunt de același soi și culoare și noi avem libertatea să cumpărăm de la ce tarabă dorim”, scrie Vlad Voiculescu, într-o postare pe Facebook.

„Ordinul la care s-a referit domnul Dragnea îl obligă doar pe vânzătorul de la prima tarabă să scadă prețul. În ciuda dezinformărilor domnului Dragnea și ale amicilor dânsului, cumpărătorul (pacientul) are posibilitatea în continuare să cumpere mere și de la celelalte tarabe. În prezent, statul compensează integral merele de la tarabele cele mai ieftine și parțial merele cele mai scumpe. 2. Ce s-ar întâmpla dacă pofta domnului Dragnea și a sfătuitorilor dânsului ar deveni realitate așa, în grabă, fără nicio analiză serioasă? Băieții deștepți care se ocupă de distribuție vor cumpăra toate merele cu 5 lei și le vor duce la vânzare în altă piață, prin Germania sau Anglia, unde le vor da cu 8 lei. Diferența de preț le intră lor în buzunar. În piața farma asta fac distribuitorii care se ocupă cu exportul paralel de medicamente, fenomen semnificativ în România și în creștere în ultimii ani", argumentează ministrul Voiculescu.

„Desigur că sunt mari interese financiare în joc. Profiturile obținute din scoaterea medicamentelor din România și vinderea lor în alte țări sunt consistente, dupa cum a constatat și Consiliul Concurenței. Organizațiile de pacienți se plâng de mult de problemele create de exporturile paralele. Lucrăm alături de cei mai buni experți europeni la soluții, iar până la sfârșitul lunii octombrie acestea vor fi finalizate”, se mai arată în mesajul citat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii