Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:22 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Turismului Sezonul estival pe litoral începe vineri. Soarele nu e în priză, să-l aprinzi de la buton

ro

26 Apr, 2012 22:35 1145 Marime text

Ministrul Turismului, Cristian Petrescu, a declatat, joi, la Buzău, unde a participat la inaugurarea unui complex hotelier, modernizat şi extins cu fonduri europene, că sezonul estival pe litoral va începe chiar de vineri, când se preconizează că vor începe să vină primii turişti.

"Sezonul estival de pe litoral începe zilele acestea. Teoretic de 1 la mai, dar practic cred că chiar de mâine vor ajunge turiştii. Bineînţeles că soarele nu e în priză, cu un buton să aprinzi, să-l faci să bată mai puternic. Sper ca turiştii să ajungă la mare în număr cât mai mare de 1 mai, să se distreze, sper să aibă posibilităţi de agrement, să vină pe litoral nu doar pentru soare şi plajă, ci să aibă şi alte poosibilităţi, pentru că în acest fel poţi extinde sezonul. Dacă ţii un hotel deschis două luni este greu să faci un profit în condiţiile în care oferi şi servicii de calitate şi atunci ar trebui făcut ceva pentru ca sezonul să se extindă”, a declarat ministrul Turismului.

Petrescu s-a referit şi la faptul că mulţi români aleg în ultimii ani litoralul bulgăresc în detrimentul celui românesc: "Depinde de fiecare operator în parte, depinde de promovarea făcută de destinaţiile respective, operatorii sunt organizaţi foarte bine în patronate şi pe ce înseamnă promovare, noi promovăm ce revine Ministerului. În ceea ce priveşte calitatea serviciilor şi alte moduri de a aduce turiştii nu mai e în sarcina noastră. Dacă turiştii vor fi mulţumiţi, vor reveni".

În ceea ce priveşte turismul la negru, ministrul Cristian Petrescu a spus că nu poate avea informaţii legate de amploarea fenomenului, însă lucrurile se vor schimba atunci când va intra în vigoare sistemul integrat electronic.

Potrivit estimărilor Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), peste 25.000 de turişti români vor merge pe litoral în minivacanţa de 1 Mai, număr apropiat de cel înregistrat anul trecut. Cele mai căutate staţiuni vor fi Mamaia, Eforie Nord, Neptun şi Vama Veche.

 http://www.mediafax.ro/social/ministrul-turismului-sezonul-estival-pe-litoral-incepe-vineri-soarele-nu-e-in-priza-sa-l-aprinzi-de-la-buton-9574830/

Ti-a placut articolul?

Comentarii