Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Sănătății susține că nu toate bolile diareice reprezintă sindrom hemolitic-uremic

ro

20 Feb, 2016 16:29 1677 Marime text
 
Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a făcut astăzi un apel la solidaritate, pentru a nu se creea panică în rândul populației.
 
Acesta subliniază faptul că boli diareice apar frecvent la copiii mici și nu toate reprezintă sindrom hemolitic-uremic.
 
De asemenea, Patriciu Achimaș-Cadariu a menționat că, în prezent, sunt raportate toate bolile diareice acute.
 
„Ni se raportează toate bolile diareice acute, sigur că nu toate pot fi încadrate în sindrom hemolitic-uremic. (...) Mai bine să facem așa și să le raportăm și să fim responsabili decât să le tratăm superficial. (...) Nu vrem să creăm panică în rândul populației. Boli diareice apar frecvent la copiii mici și nu vrem acum să declarăm totul sindrom hemolitic-uremic sau alte boli, dar este foarte bine ca în situații în care este deshidratare mare, că de fapt acestea sunt bolile diareice problematice, faptul că un copil are o diaree sigur este o problemă, dar nu se încadrează în zona aceasta”, a precizat ministrul Sănătății, într-o conferință de presă, potrivit agerpres.ro.
 
Patriciu Achimaș-Cadariu a transmis din nou un mesaj tuturor părinților prin care subliniază ideea de respectare a regulilor de igienă.
 
„Fac un apel în continuare la respectarea tuturor măsurilor de igienă — (...) spălarea pe mâini, dezinfecția, curățenia, spălarea fructelor și legumelor, prepararea termică a alimentelor”, a completat ministrul Sănătății, conform aceleiași surse. 



Sursa foto: romaniatv.net 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii