Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:32 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Sănătăţii Spitalele clinice trec în subordinea universităţilor

ro

28 Mar, 2013 18:30 980 Marime text

Spitalele clinice vor fi trecute în subordinea universităţilor de medicină şi farmacie, a anunţat, joi, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, la Adunarea Naţională a Colegiului Medicilor din România, cu tema "Relaţia medic-pacient în România".


"Misiunea de a pregăti viitorii medici, de a da o calitate profesională rezidenţilor, chiar mai accentuată, nu se poate face decât în universitate. Suntem în faza de a lua o decizie extrem de importantă pentru România: să ducem în subordinea universităţilor spitale clinice, astfel încât acolo să se desfăşoare un proces integrat între pregătire şi muncă", a explicat ministrul Sănătăţii.

În opinia demnitarului, în câţiva ani de zile, rezultatul unui astfel de proces se va vedea în îmbunătăţirea calităţii actului medical.
Un alt obiectiv al ministrului vizează introducerea în univeristăţi, la licenţă şi la rezidenţiat, a unor cursuri de comunicare. "Vrem să avem o mai bună comunicare între medic şi pacient, între medic şi familia pacientului. De aceea, cred că ar fi necesară introducerea unor cursuri de comunicare în timpul licenţei şi în rezidenţiat. Acestea vor ajuta la îmbunătăţirea realaţiei medic-pacient", a spus Nicolăescu.

Sursa AICI
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii