Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Muncii „Cer liderilor PDL să retragă contestarea bugetului“

ro

23 Dec, 2014 13:15 1159 Marime text
Ministrul Munciii, Rovana Plumb, a făcut o declaraţie de presă, astăzi, în care cere liderilor PDL să retragă contestarea bugetului.

„Cer liderilor PDL să retragă contestarea bugetului. Noi considerăm că este nevoie de calm, de construcţie şi că în aceste momente, în care se apropie şi Sfintele Sărbători ale Crăciunului, trebuie să facem un apel la tot ceea ce înseamnă dialog, cooperare, astfel încât măsurile de creştere economică şi protecţie socială să îşi găsească aplicabilitatea începând cu ianuarie 2015“.

Printre aceste majorări care pot fi întârziate, ministrul a enumerat cele legate de salariul minim, salariile din sănătate şi educaţie, alocaţiile pentru anumite categorii de copii, pensia minimă socială, alocaţia de hrană pentru copii şi persoane adulte din sistemul de protecţie specială, indemnizaţia persoanelor cu dizabilităţi.

Plumb a arătat că bugetul pe anul viitor este mai mare, şi pentru luna ianuarie, decât cel din acest an, astfel că, din cauza contestaţiei, cheltuielile bugetare ar trebui acoperite de la 1 ianuarie în limita a 1/12 din bugetul pe 2014, insuficient pentru acordarea majorărilor.

„Noi am înţeles că a fost o acţiune politicianistă în ceea ce priveşte votul dat în Parlament împotriva bugetului de stat, dar cred că este momentul să trecem peste acest tip de politică şi să mergem în continuare spre construcţie, pe baza unui dialog solid", a spus Rovana Plumb.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii