Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Mihai Fifor s-a întâlnit cu congresmenul Mike Turner. Ce subiecte au fost analizate

ro

07 Oct, 2017 10:13 1257 Marime text
În marja  Adunării Parlamentare a NATO care are loc în aceste zile la București, a avut loc vineri, 6 octombrie, o întrevedere a ministrului apărării naționale, Mihai Fifor, cu congresmenul Mike Turner, președinte, în Congresul SUA, al Grupului de Prietenie pentru România și al Subcomitetului pentru forțe aeriene și terestre tactice.
 
Discuțiile s-au axat cu precădere asupra modalităților concrete de intensificare a cooperării în domeniul apărării dintre SUA si România, în contextul Parteneriatului Strategic și în cadrul NATO.
 
Ministrul Mihai Fifor a reiterat angajamentul național de a contribui substanțial la eforturile aliate de asigurare a securității și stabilității întregului spațiu euroatlantic, subliniind cu precădere rolul strategic al României în regiunea Mării Negre și pe flancul estic al NATO.

De asemenea, cei doi oficiali au avut un schimb de opinii asupra dezvoltării cooperării între forțele armate ale României și SUA. Ministrul Fifor a evidențiat  importanța prezenței militare a SUA pe teritoriul României și în regiune, în contextul evoluțiilor complexe  din mediul de securitate și amenințărilor de natură diferită cu care se confruntă Alianța Nord-Atlantică.

Sursa foto: MApN
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii