Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Mihai Fifor l-a primit pe noul ambasador al Republicii Slovacia în România

ro

09 Aug, 2018 21:44 1227 Marime text

Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, l-a primit joi la sediul Ministerului Apărării Naționale, pe noul ambasador al Republicii Slovacia în România, Karol Mistrik.

Discuțiile s-au axat cu precădere asupra cooperării bilaterale în cadrul inițiativelor și proiectelor derulate la nivelul Alianţei Nord-Atlantice și al Uniunii Europene, precum și prin prisma formatului de dialog „Bucharest 9” (B9), potrivit unui comunicat de presă emis de MApN.

În ceea ce priveşte cooperarea în cadrul aliat, a fost evocată importanţa implementării deciziilor recentului Summit NATO de la Bruxelles. În context, a fost apreciată utilitatea platformei de dialog B9 în coordonarea pozițiilor statelor aliate de pe flancul estic, având în vedere necesitatea continuării efortului comun de combatere a ameninţărilor la adresa securității regionale şi a spațiului Nord Atlantic, în general.

Totodată, cei doi oficiali și-au manifestat interesul pentru intensificarea cooperării dintre cele două state pe palierul apărării, fiind apreciată contribuția Slovaciei la încadrarea Comandamentului Diviziei multinaționale sud-est, structură aliată de comandă și control, aflată pe teritoriul României.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii