Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader acuzat că ar fi comis o ilegalitate prin publicarea raportului Inspecţiei Judiciare. Reacţia ministrului

ro

24 Feb, 2018 16:31 1942 Marime text
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a fost acuzat, indirect, de Cătălin Predoiu, că a făcut public un raport al Inspecției Judiciare, care nu este definitivat. O parte a presei a speculat că ministrul ar putea fi acuzat de infracțiunea de “Divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice”, potrivit unor ”surse judiciare” citate de Antena3.ro. 
 
Ministrul a explicat poziția sa, într-o intervenție telefonică la ”News Magazine”.
 

”Într-o conferință de presă cineva a folosit părți din raport. Acesta este deja public pe o revistă electronică de profil juridic. Apoi, legal, raportul are caracter confidențial și nu secret, atât timp cât este în lucru, cât nu s-a pus rezoluția și raportul nu este trimis la CSM. Raportul este finalizat, are rezoluție, trimis, nu intră sub caracter confidențial, darămite sub cel secret. Înainte de a-l face public am consultat specialiști în păstrarea datelor clasificate, spunându-mi-se că nu este nicio problemă. Cineva din presă îmi spunea că a luat legătura cu Inspecția Judiciară și a primit același răspuns, în sensul că nu este nicio problemă în a fi folosit public” a spus Tudorel Toader la Antena 3.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii