Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Disputa DNA-Victor Ponta Ministrul Justiției ia apărarea procurorilor

ro

07 Mar, 2015 09:35 1697 Marime text
Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, intervine în disputa legată de averile confiscate de instanțe, dar nerecuperate de Fisc.

Ministrul îi dă dreptate șefei DNA, nu șefului său de la Guvern, premierul Victor Ponta.

Robert Cazanciuc tot pe ANAF dă vina pentru că doar 10% din ce confiscă judecătorii în procese de corupție sau de evaziune fiscală a ajuns până acum în buget. Premierul dădea vina pe procurorii DNA, spunând că ei ar pune sechestru pe bunuri fără valoare și din această cauză recuperările sunt atât de slabe, informează digi24.ro.

„Problema este în primul rând la ANAF. O chestiune ce ţine de modul în care se valorifică bunurile la ANAF”, spune ministrul Justiției, citat de digi24.ro.

Declaraţia vine după ce Victor Ponta spunea că doar procurorii anticorupţie sunt de vină pentru faptul că statul nu recuperezează banii din hotărârile judecătoreşti.

„A fost o mică păcăleală, că nu aţi aflat şi de ce (...) Critica nu e la ANAF. Dacă ne dă instanţa hotărâri definitive şi irevocabile şi nu se spune că sechestrul e o maşină care, în loc să valoreze 100.000 de euro, valorează 5.000 de euro, sigur că noi recuperăm”, a spus Victor Ponta.

Războiul declaraţiilor a început la bilanţul DNA, când Laura Codruţa Kovesi trăgea un semnal de alarmă.

„Hotărârile judecătorești rămase definitive în cauzele DNA în anul 2014 au inclus confiscarea și recuperarea de produse infracționale în sumă de peste 310.000.000 euro, de trei ori mai mult decât în anul 2013. Dacă această sumă ar fi efectiv executată, ar putea fi asigurat fondul de salarii pe care statul îl plătește medicilor din România într-un an. Este important ca organele fiscale să execute efectiv aceste hotărâri,” spunea șefa DNA.

Nu este prima dată când premierul intră în conflict cu Direcţia Naţională Anticorupţie. Una dintre cele mai cunoscute dispute este legată de ancheta din dosarul Referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte, în 2012. Victor Ponta i-a acuzat pe anchetatori că fac exces de zel pentru că au chemat la audieri sute de alegători din toată ţara. În acest caz, preşedintele executiv al PSD Liviu Dragnea este acuzat de fraudă. 



Sursa: digi24.ro
Sursa foto: luju.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii