Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:54 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Justiţiei cere demisia şefului Administraţiei Penitenciarelor!

ro

04 Feb, 2016 17:46 1918 Marime text
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, s-a dus astăzi iar la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), după demisia procurorului general Tiberiu Niţu. La ieşirea de la discuţii, ea a explicat de ce a cerut demisia şefului Administraţiei Penitenciarelor, Cătălin Claudiu Bejan.
 

"I-am cerut demisia pentru activitatea sa managerială, care a permis ca în cursul anului 2015, pe cifre pe care le-am făcut publice, să se ajungă la o cifră de 350 de lucrări ştiinţifice într-un an, care au trecut de procedura foarte detaliată prin care ar fi trebuit să fie elaborată. Consider că acest lucru a fost cu putinţă numai cu concursul, ca să nu zic cu complicitatea lucrătorilor din penitenciare, care au permis ca în şase ore anumite lucrări să fie elaborate. Este o ruşine pentru ideea de cercetare ştiinţifică. Dacă nu a înţeles de ce i-am cerut demisia, poate discuta cu mine. Eu cred că am fost clară", a declarat ministrul.

 
Raluca Prună consideră că prin suspendarea articolului de lege privind reducerea pedepselor pentru deţinuţii care scriu lucrări ştiinţifice "s-a pus capăt acestei hemoragii de cărţi scrise în închisoare”.
 

"Ceea ce s-a întâmplat ieri are acelaşi efect cu abrogarea. La momentul acesta, această dispoziţie nu se mai aplică. Au existat opinii că abrogarea e poate o măsură mult prea grăbită în măsura în care nu avem un studiu de impact cu privire la ce înseamnă lucrările ştiinţifice. Împreună cu Ministerul Educaţiei şi cu universităţile se va face acest studiu. Există o propunere a unui  grup de lucru le-a făcut care spune că în loc de profesor sau conferenţiar controlul de ştiinţificitate trebuie făcut la nivel de catedră. Aştept ca  ministrul Educaţiei, împreună cu universităţile, să ne spună cum se va face acest control. Lucrul cel mai important este că am pus capăt acestei hemoragii de lucrări ştiinţifice în penitenciar", a precizat ministrul.

 
Întrebată ce se va întâmpla după 1 septembrie, Raluca Prună a declarat că, cel mai probabil, Guvernul va dispune tot printr-o ordonanță de urgență legea care va merge din nou la Parlament.
 
Totodată, Ministrul Justiţiei a precizat că i-a cerut demisia şefului Administratiei Penitenciarelor "de acum o lună", însă acesta "nu înţelege să-şi dea demisia". Raluca Prună a explicat că şeful ANP a fost evaluat de fostul ministru al Justiţiei cu calificativul "excepţional", în timp ce ea îl consideră foarte slab şi i-a cerut demisia.
 

"Faptul că există un control din partea Corpului de control al premierului şi o anchetă DNA cred că spune totul despre cum s-au desfăşurat lucrurile în această materie în mandatul său. S-a dat calificativul excepţional, iar calificativul meu e irelevant pentru că se va face un calcul aritmetic şi având pe 10 luni şi jumătate calificativul excepţional e irelevant ce spun eu", a mai declarat Raluca Prună.





Sursa foto: digi24.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii