Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cehia Ministrul Justiției a fost împușcat de trei ori

ro

30 May, 2015 15:36 2107 Marime text
Ministrul de Justiţie al Cehiei, Robert Pelikan, a fost atacat, vineri seară, cu un pistol de start, în timp ce efectua o vizită la o mănăstire din Praga. Atunci când politicianul a apărut pe terenul deschis de lângă mănăstire, de el s-a apropiat un bărbat necunoscut care a tras în ministru de trei ori cu un pistol de start. Cel care a tras a fost însă arestat şi a fost descoperit şi pistolul care "era unul de zgomot şi nu era potrivit pentru niciun fel de muniţie".
Totuşi, la rugămintea ministrului Pelikan, pistolarul a fost eliberat. "Nu voi insista asupra declanşării unui proces penal, pentru că omul a tras doar cu un pistol de start. Îmi este pur şi simplu milă de el", a spus ministrul. Probabil că lui Pelikan i s-a făcut milă de el deoarece era un pensionar care a trimis de mai multe ori către Ministerul Justiţiei petiţii în legătură cu un proces, în care este implicat omul. Bărbatul este acuzat de furt de dulciuri dintr-un automat în dosarul respectiv.
Aceasta nu este primul simulacru de atac asupra unui oficial ceh. În septembrie 2012, un astfel de atac l-a vizat și pe președintele ceh Vaclav Klaus. La acea dată, șomerul Pavel Vondrous a tras de șapte ori în șoldul președintelui ceh, cu un pistol de plastic, încărcat cu gloanțe din plastic.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii