Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Gabriel Leș, prezent la Reuniunea miniștrilor apărării din țările membre ale NATO

ro

12 Feb, 2019 17:44 1306 Marime text
Ministrul apărării naţionale, Gabriel Leș, va participa, în zilele de 13 și 14 februarie, la Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, care se va desfăşura la sediul Alianței Nord-Atlantice din Bruxelles.

În cadrul primei reuniuni ministeriale la nivelul apărării din acest an, pe parcursul celor două zile, vor fi dezbătute teme de interes major referitoare la implementarea deciziilor adoptate la ultimul Summit aliat din iulie 2018, respectiv la  reuniunea ministerială subsecventă din octombrie 2018.

Evenimentul este structurat pe cinci reuniuni formale, accentul urmând să fie pus pe stadiul implementării posturii întărite de descurajare și apărare, precum și pe aspectele legate de reconfirmarea unității și solidarității aliate, printr-o contribuție substanțială la împărțirea echitabilă a responsabilităților, participarea la misiunile şi operaţiile aliate, precum şi cooperarea la nivel NATO-UE. De asemenea, miniştrii aliaţi vor aborda tema Tratatului privind Forțele Nucleare cu Rază Intermediară de Acțiune (INF).

În marja reuniunii, oficialul român va avea şi o serie de întrevederi bilaterale cu omologii săi din statele membre NATO - Marea Britanie, Canada şi partenere - Georgia și Ucraina.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii