Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:38 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Finanţelor, criticat de Dragnea

ro

24 Aug, 2015 17:48 1199 Marime text
 
Liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, astăzi, că, la întâlnirea tehnică între reprezentanţii partidelor de săptămâna trecută, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a avut un singur mandat, acela de a asculta opiniile şi a furniza datele tehnice, informează România TV. 

Liviu Dragnea a spus că ministrul Eugen Teodorovici a greşit dacă a anunţat că există consens pe tema Codului Fiscal.

„Domnul Teodorovici a avut un singur mandat de la mine, să asculte şi să furnizeze toate datele tehnice. A greşit dacă a anunţat la sfârşitul întâlnirii că s-a convenit ceva, pentru că decizia se ia la nivel politic. Nu cred că domnul Teodorovici şi-a asumat Eu l-am rugat pe domnul Teodorovici, după ce l-am consutat pe Victor Ponta, că, în mod firesc, Ministerul Finnţelor să fie prezent la întâlnirea tehnică", a explicat Dragnea, întrebat în legătură cu faptul că Teodorvici a declarat, la finalul întâlnirii tehnice de săptâmâna trecută, că s-a convenit TVA de 20%.

Teodorovici a declarat şi el că mai este nevoie de încă o discuţie la nivelul liderilor politici, înainte de sesiunea parlamentară, pentru că cea de săptămâna trecută a fost una tehnică.

„A fost discuţia aceea tehnică de care ştiţi, cu cele două măsuri propuse, una de amânare asupra accizei şi cealaltă de a avea TVA la 20 la sută de la 1 ianuarie, joi va fi o discuţie politică între liderii politici şi vom vedea care va fi forma finală, pentru ca săptămâna viitoare să intrăm cu ea în Parlament", a declarat Eugen Teodorovici, la finalul discuţiilor din BPN al PSD.

Ministrul Finanţelor a mai spus că, după discuţiile tehnice de săptămâna trecută, Codul Fiscal „arată mai bine".

„Au mai fost discuţii pe noua formă a Codului Fiscal cu acele două măsuri propuse şi sunt alte cifre acum care arată, să spunem, mai bine pentru că deja este o economie la bugetul de stat pe 2016. Asta a fost singura discuţie, nimic de alte măsuri sau de alte propuneri de amânare. Dacă am amânat cu un an de zile supraacciza, apoi TVA la 20 la sută de la 19, sunt nişte economii pe care pe 2016 le putem avea", a arătat Teodorovici.



Sursa: România TV
Sursa foto: dcnews.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii