Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:19 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Finanțelor, Anca Dragu- „Eventualele etape în care ar putea crește salariul minim în 2016”

ro

08 Dec, 2015 09:40 1546 Marime text
 
Ministrul Finanțelor, Anca Dragu a transmis pe site-ul instituţiei, faptul că o majorare a salariului minim pe economie trebuie corelată cu efectuarea unui studiu de impact care trebuie să analizeze efectele unei astfel de decizii în sectorul privat. Acest lucru, spune Dragu, poate fi realizat în primul trimestru al anului 2016.
 
“Nu spunem, în acest moment, că va fi o creștere sau că nu va fi o creștere, ci spunem că am început o analiză să vedem eventualele etape în care ar putea crește salariul minim în 2016 și ce impact ar avea asupra sectorului privat, pentru că poate fi un efect de reducere a competitivității firmelor românești, astfel încât acestea să fie nevoite să renunțe la o parte din salariați sau să-și reducă producția sau exporturile. Ar putea îndepărta investitorii în anumite sectoare de activitate, de asemenea ar putea avea un efect ascuns de migrare a forței de muncă din zona albă în zona gri sau neagră. Creșterea salariului minim îi poate afecta și pe noii intrați pe piața de muncă, pe tineri, sau pe angajații cu calificare redusă”, a transmis ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, pe pagina oficială a instituţiei.
 
Tot ea transmite că  o creștere a salariului minim pe economie ar avea un impact extrem de redus în sectorul public în condițiile în care salariile au fost deja majorate cu 10% până la 25%.
 
Vă reamintim, că de curând a fost luată decizia de a se îngheţa creşterea salariului minim pe economie, potrivit unei hotărâri a Guvernului. 



Sursa foto: dcnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii