Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, nu demisionează

ro

07 Oct, 2016 20:13 1492 Marime text
Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a fost convocat de premierul Dacian Cioloș la Palatul Victoria după scandalul legat de declarația de avere. Șeful guvernului a anunțat însă că ministrul Energiei nu va demisiona. Cioloș susține că va aștepta rezultatul anchetei ANI în cazul ministrului.
 
Ministrul a cedat folosinţă timp de un an a unui domeniul online pentru 792.000 lei, în ciuda faptului că acesta strângea doar doar 14 vizitatori zilnic potrivit urlrom.com, iar obiectul acestei tranzacții nu a fost trecut în declarația de avere ceea ce a atras atenția Agenției Naționale de Integritate ce a început o anchetă.
 
Ministerul Energiei s-a apărat susținând că nu a trecut această platformă în declarația oficială deoarece era obiectul unui contrat privat asupra căruia plana clauza de confidențialitate.
 
Victor Grigorescu a avut o întrevedere la Palatul Victoriei cu premierul Dacian Cioloș în care a explicat controversă în care este implicat. După aceasta, el a ieșit la o conferință de presă împreună cu purtătorul de cuvânt al executivului, Liviu Iolu, în care au fost explicate presei cele discutate.

"Evaluarea declarațiilor de avere ale ministrului Energiei, Victor Grigorescu, de către Agenția Națională de Integritate este un demers firesc, pe care această instituție îl face conform competențelor legale. Rezultatele acestei evaluări vor fi în măsură să clarifice aspectele legate de declarațiile de avere depuse de ministrul Energiei. Premierul speră ca rezultatele ANI să fie făcute public cât mai repede pentru a pune punct îndoielilor și comentariilor", a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului.
 
Ministrul Energiei și-a menținut în continuarea punctul de vedere, conform căruia nu existe nicio neregulă în privința declarației sale de avere și a tranzacției efectuate în legătură cu siteul.
 
"Această tranzacție a fost trecută în declarația mea de avere de la început. Această tranzacție a fost finalizată cu mult înainte să mă fi gândit vreodată că o să ocup această funcție ministerială. Pentru a înlătura orice speculație și pentru a pune capăt acestor discuții, precizez că obiectul tranzacției menționate este o platformă online, dedicată analizei surselor deschise a politicilor europene, în special a politicilor comerciale comune ale UE, domeniu în care eu sunt specializat. Este un proiect personal, la care am lucrat înainte să ocup orice funcție, este o realizare proprie. Ceea ce eu mi-am dorit de la această platformă era să fie un start-up funcțional și atractiv. Această platformă a fost înregistrată pe un domeniu de internet, monitorEU.com. Acest proiect a fost mai apoi cedat, i-a fost cedată folosința pe o perioadă limitată de timp către o companie. Mi-am dorit ca acest proiect, la final, să se dezvolte într-o platformă de anvergură. Nu s-a întâmplat" a spus Grigorescu în declarația comună de la Palatul Victoria.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ciolos 07 Oct, 2016 20:54 O să demisioneze mâine