Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Energiei Pregătim o reformă a pieței gazelor. 40% din consumul României se va tranzacționa pe bursă

ro

02 Sep, 2016 11:09 1404 Marime text
Începând cu anul viitor, producătorii și furnizorii de gaze vor fi obligați să tranzacționeze pe bursă cel puțin 40% din cantitatea comercializată. În mod contrar, ei vor primi amenzi semnificative care vor fi raportate la cifra de afaceri, a declarat ministrul Energiei, Victor Grigorescu, într-un interviu acordat Agerpres.
 
Ministerul Energiei pregătește o ordonanță de urgență în acest sens, pentru modificarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale, care ar putea fi aprobată de Guvern în luna septembrie.

„Cred că sintagma în sine, «modificarea Legii gazelor», ne spune foarte puțin despre ceea ce urmează să facem, despre reforma pe care o pregătim în sectorul gazelor naturale. Ceea ce facem în esență, este că pentru prima dată, transparentizăm serios piața gazelor naturale, așa cum, de fapt, ne-am și angajat prin programul de guvernare: să stimulăm tranzacțiile de gaze naturale pe bursă. Intenția noastră este să impunem un procent minim de tranzacționare pe piețe centralizate, atât pentru producători cât și pentru furnizori, iar dacă acest procent nu va fi respectat, vom impune amenzi semnificative care se raportează la cifra de afaceri”, spune ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

Interviul integral poate fi citit pe agenția de presă, Agerpres.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii