Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Energiei, despre exploatarea gazelor de şist "Ne plângem ca în povestea cu drobul de sare". Ce spune despre judeţul Constanţa

ro

25 Apr, 2013 08:00 1394 Marime text
Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a declarat, miercuri la seara Gândul Live,  că în primul rând România trebuie să vadă dacă are gaze de şist şi abia apoi să se pună problema implicaţiilor exploatării lor asupra mediului.
"Dacă în SUA exploatarea gazelor de şist a creat 500.000 de locuri de muncă şi preţul este undeva la 113 dolari mia de metri cubi, o fi bine? Nu sunt şi acolo ONG-uri, organizaţii care sprijină mediul? Eu cred că da. Ne plângem ca în povestea cu drobul de sare, nu ştim dacă le avem, dar dacă le-am avea nu ştim dacă le vom exploata. (...) Principial trebuie să vedem întâi dacă avem. Dacă avem, specialiştii noştri şi cei europeni trebuie să ne spună dacă exploatarea acestor gaze de şist are sau nu implicaţii asupra mediului", a răspuns ministrul delegat pentru Energie, întrebat dacă personal susţine exploatarea gazelor de şist.
Niţă spune că în prezent în cazul companiei americană Chevron, care a concesionat în România un perimetru de explorare/exploatare a gazelor la Bârlad şi trei perimetre în judeţul Constanţa, respectiv Vama Veche, Adamclisi şi Costineşti, se discută despre autorizaţia de mediu, el precizând că în funcţie şi de rezultatele dezbaterilor publice se va trece la explorarea acestor rezerve.
Din punct de vedere al gazelor de şist, eu nu cred că trebuie să ne grăbim cu afirmaţii împotriva explorării, spune Niţă, menţionând că România ar putea avea o anumită independenţă energetică dacă se va ajunge la exploatarea gazelor de şist.
Mai multe detalii pe gandul.info. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii