Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Energiei, declarații cu privire la bonusul de 350.000 euro al directorului Nuclearelectrica

ro

26 Jun, 2019 19:29 1585 Marime text
Ministrul Energiei, Anton Anton, a comentat în direct la Antena 3 situaţia de la Nuclearelectrica, unde Adunarea Generală a Acţionarilor ar urma să voteze un bonus anual de 350.000 de euro pentru directorul companiei.

Ministrul a anunţat că Ministerul Energiei, în calitate de acţionar majoritar, nu va fi de acord cu un asemenea bonus. "Nu vom aproba această solicitare! Nu știu câte indemnizații are acum", a declarat Anton Anton la Antena 3.

Anton Anton a refuzat să răspunde la alte întrebări despre Nuclearelectrica, afirmând că a convenit să intre în direct doar pentru a discuta despre problema bonusului. La insistenţele realizatoarei Cătălina Porumbel, ministrul a închis telefonul.

Acţionarii Nuclearelectrica, compania controlată de stat care administrează centrala nucleară de la Cernavodă, vor vota, printre altele, şi modalitatea de remunerare a administratorului executiv al companiei. Dacă propunerea va fi votată de acţionari, Cosmin Ghiţă poate primi un bonus anual de până la 216 salarii (36 de indemnizaţii lunare îmmulţite cu şase salarii medii brute, cât este indemnizaţia lunară). Potrivit datelor Institutului Naţional pentru Statistică, în luna aprilie, câştigul salarial mediu brut aferent sectorului de producţie al energiei electrice a fost de 7.663 de lei. Ca atare, dacă propunerea va fi votată, directorul companiei va primi un bonus anual de 1,65 milioane de lei, adică aproape 350.000 de euro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii