Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Educaţiei – „Numai universităţile vor putea retrage titlurile de doctor”

ro

19 Jan, 2016 18:14 901 Marime text
Universitățile vor fi singurele instituții abilitate să retragă titlurile de doctor, a anunțat ministrul Educației, Adrian Curaj.
 
„Am făcut prima mișcare în sensul stabilirii cadrului legislativ și normativ privind doctoratul în România. O ordonanță pentru Legea 206/2004 privind etica în cercetare, dezvoltare și inovare. Am modificat două articole. Acela care de fapt stabilea că sunt două categorii de deținători de titlu de doctorat — am anulat acest articol. În al doilea articol, articolul 14, acolo unde sunt reglementate sancțiunile, am scos două reglementări — una legată de retragerea titlului de doctor și cealaltă legată de retragerea conducerii de doctorat. E foarte clar lămurit: nu sunt în atribuția Consiliului Național de Etică, vor fi cu siguranță în atribuția universităților și a CNATDCU", a declarat Curaj, la Palatul Victoria.
 
Potrivit Agerpres, a precizat că pe tema doctoratelor vor mai urma modificări, urmând ca, după începerea activității parlamentare, Guvernul să dea o ordonanță de urgență referitor la acest subiect.
 
Sursa foto: romaniatv.net
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii