Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Educaţiei De anul viitor vor avea loc evaluări de tipul celei naţionale

ro

28 Apr, 2013 13:26 1529 Marime text
Ministrul Educatiei Remus Pricopie a anuntat, duminica, organizarea de evaluari, de tipul celei nationale de la sfarsitul clasei a VIII-a, si la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, incepand cu urmatorul an scolar.

"Noi vedem rezultatele de la sfarsitul clasei a VIII-a in conditiile in care nu exista nicio evaluare pana la sfarsitul clasei a VIII-a, semnificativa, si ne mai uitam la bacalaureat, care reprezinta iar rezultatul dupa patru ani", a spus ministrul Educatiei la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la Pro TV.

Ministrul Educatiei a spus ca ar trebui facute "aceste masuratori" si "pe traseu" si a anuntat ca, incepand cu urmatorul an scolar, vor fi organizate evaluari de tipul celei nationale la clasa a II-a, clasa a IV-a si clasa a VI-a. "Si atunci cand vii cu examenul national la clasa a VIII-a, copilul deja a trecut prin trei filtre de evaluare

Intrebat daca rezultatele acestor evaluari vor conta pentru media elevului, Pricopie a raspuns ca, anul viitor, va porni de la premisa ca nu ar trebui sa conteze.

Sursa AICI
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii