Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Educaţiei a semnat ordinul de retragere a titlului de doctor lui Gabriel Oprea

ro

02 Sep, 2016 16:46 1456 Marime text
Mircea Dumitru, ministrul Educaţiei, a semnat ordinul de retragere a titlului de doctor al fostului vicepremier Gabriel Oprea. Acesta are posibilitatea să ceară revocarea ordinului.

Gabriel Oprea rămâne fără titlul de doctor în drept, după ce ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a semnat vineri ordinul de retragere a tilului de doctor al fostului vicepremier. " Se retrage titlul de doctor în domeniul drept, acordat domnului Oprea M. Gabriel de către Universitatea din Bucureşti, conferit prin ordinul ministrului educaţiei şi cercetării nr. 3467/16.03.2001", se arată în documentul postat pe site-ul Ministerului Educaţiei, potrivit RTV.net.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a anunţat, luni, că se va adresa instanţei după ce CNATDCU i-a respins contestaţia la verdictul de plagiat, susţinând că nu i-a fost respectat dreptul la apărare şi că nu s-a numit singur doctor.

"Situaţia mea a fost evaluată nu după legea din 2000, când am susţinut teza, ci după o lege intrată în vigoare la mai bine de 10 ani de la finalizarea studiilor doctorale. Lucrurile s-au schimbat mult de atunci. De exemplu, posibilitatea retragerii titlului de doctor a fost introdusă în lege abia în 2011, ea nefiind prevăzută în legislaţia anului 2000. Mai mult, noţiunea de „plagiat” a fost definită în legislaţie abia în 2004, adică la 4 ani de când mi-am susţinut teza. (...) Pe subiectul doctoratului, am astăzi două hotărâri emise de instituţiile statului român, hotărâri care sunt amândouă valabile, dar care se bat cap în cap", a scris Gabriel Oprea pe Facebook.

Comisia de experţi din cadrul CNATDCU care a analizat teza de doctorat a lui Gabriel Oprea a dat verdict de plagiat în cazul acestuia la data de 26 iulie.

Conducerea Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare a decis menţinerea deciziei Comisiei de Contestaţii, care a stabilit că Gabriel Oprea a plagiat în lucrarea sa de doctorat.

sursa foto: b1.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii