Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Economiei a invitat companiile chineze să modernizeze Portul Constanţa

ro

24 Oct, 2011 19:57 1158 Marime text

Compania China National Agricultural Group Corporation este interesata de proiectul canalului Siret-Baragan si va trimite in Romania o delegatie in vederea inceperii discutiilor privitoare la investitie, informeaza Mediafax.

"De realizarea autostrazii de centura a Bucurestiului sunt interesate China Dalian International Holdings si China Communications Construction Company, iar proiectul Canalul Siret-Baragan prezinta interes pentru China National Agricultural Group Corporation, care va trimite o delegatie in Romania, in luna octombrie, in vederea initierii discutiilor cu privire la realizarea acestui proiect", a declarat intr-un comunicat ministrul Economiei, Ion Ariton, care deruleaza o vizita de trei zile in China.

"Proiectul hidrocentralei Tarnita prezinta interes pentru companiile China Ghezouba si China Sinohydro, iar proiectul unitatilor nucleare 3 si 4 Cernavoda pentru China Guangdong Nuclear Power Group, cu care s-a si semnat, ieri (joi - n.r.), acordul de confidentialitate", se precizeaza in comunicat.

Ariton a invitat companiile chineze sa participe si la alte proiecte in Romania, precum centrala termoelectrica Doicesti, tronsoanele de autostrazi Sibiu-Pitesti, Comarnic-Brasov, podul de la Braila sau modernizarea Portului Constanta.

Ministerul Economiei arata ca vice-ministrul Comertului din Republica Populara Chineza, Wang Chao, a afirmat, in cadrul unei intalniri cu Ariton, ca societatile chineze sunt incurajate sa investeasca in Romania.

Toate proiectele propuse de partea romana ar urma sa fie realizate in conditiile atribuirii acestora in conformitate cu legislatia europeana, se mai arata in comunicat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii