Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:11 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul de Externe a participat la ceremonia de prezentare de condoleanţe în urma decesului Regelui Abdullah al Arabiei Saudite

ro

25 Jan, 2015 20:05 642 Marime text
Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a participat, duminică, la ceremonia oficială de prezentare de condoleanţe, în numele României, în urma decesului Majestăţii Sale, Regele Abdullah Bin Abdulaziz Al Saud al Arabiei Saudite.

Cu această ocazie, șeful diplomaţiei române a fost primit la Palatul Regal din Riad de către noul suveran saudit Majestatea Sa, Salman Bin Abdulaziz Al Saud, precum şi de către Alteţa Sa Regală, Prinţul Moştenitor Muqrin Bin Abdulaziz Al Saud.

În cadrul întâlnirii, ministrul Bogdan Aurescu a evocat personalitatea marcantă a regretatului Rege Abdullah, transmiţând mesaje de compasiune din partea României şi a poporului român.
 
Majestatea Sa, Regele Abdullah Bin Abdulaziz Al Saud al Arabiei Saudite, a urcat pe tronul Arabiei Saudite în anul 2005 şi a fost recunoscut pentru programul de reforme politice şi sociale instaurat, în paralel cu promovarea, la nivel regional, a unei politici dedicate instaurarii păcii şi stabilităţii în Orientului Mijlociu. În dimineaţa zilei de 23 ianuarie 2015, Regele Abdullah Bin Abdulaziz Al Saud a încetat din viaţă, la vârsta de 90 ani, la Riad.

Urmaşul său la tronul saudit, Majestatea Sa, Regele Salman Bin Abdulaziz Al Saud, a fost înscăunat la data de 23 ianuarie 2015, fiind recunoscut la nivel regional și internaţional ca un continuator al politicii bazate pe moderaţie promovată de regretatul său predecesor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii