Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Dan Stoenescu, prezent la acțiuni desfășurate în Spania de Ziua Națională a României

ro

29 Nov, 2015 17:46 1125 Marime text
 
Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a participat în perioada 28-29 noiembrie 2015 la o serie de acţiuni derulate în Spania cu prilejul aniversării Zilei Naționale a României.
 
Primul eveniment s-a desfăşurat la Madrid şi a fost organizat de Ambasada României în Regatul Spaniei şi de Institutul Cultural Român. În marja evenimentului, a avut loc o întâlnire cu membrii comunităţii româneşti. În cadrul acestei întâlniri, demnitarul şi-a exprimat aprecierea pentru activitatea pe care asociaţiile româneşti o desfășoară în scopul păstrării și promovării identităţii româneşti în Spania şi a salutat rolul acestora în consolidarea relaţiilor bilaterale româno-spaniole.
 
Ministrul delegat Dan Stoenescu a efectuat, totodată, o vizită la Torrejon de Ardoz, unde a participat la serbările organizate de către membrii comunității românești din această zonă și de Uniunea Muncitorilor Români.
 
În acest context, ministrul delegat a subliniat importanța rolului pe care diaspora îl are în dezvoltarea economică a României, precizând că susţinerea şi organizarea unor evenimente de promovare a potenţialului investiţional în România, precum şi organizarea unui forum de afaceri pentru diaspora sunt măsuri necesare pentru atingerea acestui obiectiv.
 
De asemenea, demnitarul a anunţat că are în vedere lansarea unor sesiuni de informare și consultanţă pentru românii din diaspora, prin organizarea unor întâlniri cu specialişti în domeniile de interes. Sesiunile vor aborda şi modalităţile de accesare a fondurilor europene POSDRU de către românii din diaspora, având trei axe de finanţare: formare profesională continuă pentru angajaţi, români antreprenori în Europa, prevenirea şi corectarea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii.
 
Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a precizat că una dintre priorităţile sale pe termen scurt este derularea unei campanii de informare cu privire la votul prin corespondenţă, astfel încât toţi cetăţenii să cunoască procedurile pentru exercitarea dreptului de vot.
 
În continuarea vizitei oficiale, demnitarul s-a întâlnit cu primarul din Torrejon de Ardoz, Ignacio Vazquez Casabilla. Cei doi oficiali au discutat despre contribuția pe care comunitatea românească o are la dezvoltarea localității, dar şi despre importanţa dialogului bilateral constant, astfel încât să existe premisele unei bune integrări a românilor în societatea spaniolă.



Sursa foto: occidentul-romanesc.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii