Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Carmen Dan „În majoritatea unităţilor din Poliţie se folosesc teste psihologice fără licenţă“

ro

09 Jan, 2018 15:42 2345 Marime text
Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat marţi că a aflat "cu stupefacţie" că în majoritatea unităţilor din Poliţie se folosesc teste psihologice fără licenţă şi a cerut demisia tuturor celor responsabili în cazul poliţistului care a agresat doi minori, informează Agerpres.ro. 
 

"Am aflat cu stupefacţie că în majoritatea unităţilor din Poliţia Română se folosesc teste psihologice fără licenţă. Deja aveam în transparenţă un proiect de ministru de modificare care reglementează această activitate, pentru că la finalul anului trecut, anterior acestui nefericit eveniment, ne-am gândit că avem nevoie de câteva modificări, în condiţiile în care anul acesta urmează să încadrăm în minister aproape 7.000 de oameni. Am transmis un avertisment foarte clar şi structurilor de protecţie internă şi de integritate să accentueze verificările pe care le fac pe linie de personal", a spus Carmen Dan.

 
În acest context, ministrul a spus că a solicitat deja chestorului Cătălin Ioniţă, cel care îl va înlocui pe fostul şef al IGPR Bogdan Despescu, să verifice fişele de cunoaştere pe care instituţiile din minister trebuie să le aibă, inclusiv la nivelul IGPR.
 
Totodată, Carmen Dan a avansat ideea ca şi şeful Serviciului Omoruri "să facă un pas în spate".
 

"Aştept din partea Serviciului Omoruri să extindă cercetările faţă de toate situaţiile în care există indicii că au fost săvârşite de poliţistul agresor şi care nu au fost finalizate. Cred că o informare corectă a opiniei publice referitor la stadiul anchetei trebuie să aibă loc după audierea de astăzi, pentru a nu ne limita doar la transmiterea unor informaţii în mod selectiv către mass media pe surse. Spun că aştept din partea Serviciului Omoruri, pentru că aştept ca şeful acestui serviciu să facă un pas în spate, aşa cum aştept să facă un pas în spate şi şeful de la Control intern al Brigăzii Rutiere, aşa cum aştept ca toţi cei care vor mai fi evidenţiaţi a fi responsabili în cursul anchetei şi verificărilor care se vor face să se pregătească să plece", a afirmat Dan.

 
Ea a îndemnat angajaţii MAI de la Resurse Umane să aibă curajul de a sesiza cazurile de devieri comportamentale şi de a lua măsuri ferme faţă de cei cercetaţi pentru diverse violenţe, care au probleme cu consumul de alcool sau au comportamente sociale care nu pot fi tolerate unor oameni care reprezintă autoritatea statului.
 
Sursa: Agerpres.ro. 
Sursa foto: Facebook/Carmen Dan
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii