Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:32 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Bogdan Trif, întâlnire bilaterală cu ministrul Turismului din Bulgaria. Discuții despre dezvoltarea turistică vizând obiective și destinații comune

ro

29 Mar, 2019 22:00 1154 Marime text
Ministrul Turismului, Bogdan Trif s-a întâlnit astăzi cu Nikolina Angelkova, ministrul Turismului din Republica Bulgaria.

Întrevederea celor doi oficiali s-a desfășurat în contextul Reuniunii în format cvadrilateral România-Bulgaria-Republica Elenă-Serbia. În cadrul acestei întâlniri au fost abordate aspecte privitoare la dezvoltarea turistică vizând obiective și destinații comune.

“Am avut ocazia să discut, astăzi, cu doamna ministru Nikolina Angelkova mai multe aspecte de interes comun în ceea ce privește dezvoltarea turistică și atragerea de turiști în destinațiile unice din România și Bulgaria. I-am transmis doamnei ministru al turismului din Bulgaria că Ministerul Turismului din România are în program promovarea tuturor obiectivelor de pe teritoriul țării noastre, Dunărea fiind unul dintre punctele forte ale ofertei turistice românești. Pe de altă parte, suntem constienți de faptul că, exceptând zona Cazanelor și a Deltei Dunării, multe alte destinații situate pe malul românesc al Dunării sunt mai puțin prezente în ofertele touroperatorilor, dar cu potențial de dezvoltare pe ambele maluri ale Dunării. În plus, am lansat invitația doamnei ministru Angelkova la reuniunea organizată de Ministerul Turismului cu ocazia exercitării Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, respectiv Conferința ministerială “Strategia Dunării – instrument de dezvoltare economică”, care va avea loc la Tulcea, în perioada 11-14 iunie 2019. Am discutat despre posibilitatea creării de rute comune ce ar putea să atragă publicul din Asia. Un alt subiect abordat a fost organizarea de infotripuri atât în România cât și în Bulgaria destinate jurnaliștilor și turoperatorilor din ambele țări”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.


Ambele părți și-au manifestat deschiderea pentru continuarea colaborării în vederea realizării schimburilor de expertiză și bune practici în domeniul turismului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii