Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:34 18 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Apărării Naționale vine mâine în județul Constanța. Unde și cu ce omolog de-al său se întâlnește

ro

13 Jun, 2017 19:27 3275 Marime text
Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, și ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, se vor întâlni mâine, începând cu ora 16.00, în baza aeriană din Mihail Kogălniceanu, cu piloții și personalul tehnic care deservesc aeronaveleTyphoon ale Forțelor Aeriene Regale (RAF) ale Marii Britanii, sosite în România pentru executarea de misiuni de poliție aeriană.
 

Facem precizarea că patru aeronave Typhoon ale Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, execută misiuni de poliție aeriană, alături de aeronavele MiG-21 LanceR ale Forțelor Aeriene Române, în perioada 1 mai - 31 august, contribuind atât la dezvoltarea capacității de reacție și întărirea posturii de descurajare, cât și la consolidarea interoperabilității dintre forțele aeriene române și britanice.


 
Dislocarea avioanelor RAF în România este parte a implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO pe flancul estic al Alianței atât în zona de nord, cât și în zona de sud, și demonstrează unitatea și determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate.

Conform MApN, cele patru aeronave Typhoon au sosit luni, 24 aprilie, la baza aeriană din Mihail Kogălniceanu.

Aeronavele și detașamentul britanic format din aproximativ 150 de militari (piloți și personal tehnic) vor executa, alături de aeronavele MiG-21 LanceR și militarii Forțelor Aeriene Române, misiuni de poliție aeriană în perioada 1 mai - 31 august.

 
Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun vor contribui la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii dintre forțele aeriene române și britanice.

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii